Den blinde flekk

I dette blogginnlegget skal jeg forklare dere litt om den blinde flekken. Denne flekken er en plass i øyet hvor du ikke kan se noenting. Jeg skal forklare dere hvor den blinde flekken ligger og jeg skal forklare dere et forsøk jeg har gjennomført i timen.

Den blinde flekken er en liten plass i øyet hvor du ikke kan se noenting. Denne plassen ligger på netthinnen der hvor synsnervene forlater øyet. Vi er normalt sett ikke opptatte av den blinde flekk siden hjernen fyller denne flekken, som ikke har noen sanseceller med annen informasjon tildels fra det andre øyet.

Scale

På dette bildet kan man se den blinde flekken på et øye.

Her kan man se en prikk og et kryss. Du skal nå lukke det venstre øyet ditt og deretter fokusere på den svarte prikken med ditt venstre øye. Ta arket/Pcen i hånda di og dra den til deg og fra deg. Du vil merke at krysset vil forsvinne. Hvis krysset forsvinner, vil det si at du ser krysset med din blinde flekk

Kryss og sirkel

Jeg håper jeg har forklart dere hvordan den blinde flekk fungerer og har gitt dere inspirasjon til å ta det lille forsøket jeg har forklart dere om. Håper at dere har forstått mest mulig av det jeg har sagt og håper det var lærerikt.

Mike Peters (14)

Advertisement

About 5 På Saken

Dette er en blogg dedikert hovedsakelig til naturfaglige temaer, men også matematikk og et par andre fag en gang i blant. Vi som skriver denne bloggen er fra Kjeller skole.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s